Tidigare konferenser | Länkar

Forskare i FINYAR

Är du intresserad av att komma i kontakt med någon som forskar om nya religioner och nyreligiositet? Här presenteras några av dem som är aktiva inom FINYAR liksom deras särskilda forskningsområden.

.
Monica-Lindberg-Falk

Monica Lindberg Falk

Forskare, lärare och studierektor vid Centrum för Öst- och Sydöstasienstudier, Lunds Universitet

Länkar

För mer information om Monica:

Besök min sida hos Lunds Universitet >

E-post

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Forskning

Monica Lindberg Falk är forskare, lärare och studierektor vid Centrum för Öst- och Sydöstasienstudier, Lunds Universitet. Hon disputerade i socialantropologi vid Göteborgs Universitet med en avhandling om genus och religion i Thailand analyserat genom buddhistiska nunnors liv, praktik och roller i det thailändska samhället. Hennes forskning fokuserar på relationen mellan genus, religion och sociala förändringar i Sydöstasien. Hennes forskning baseras på omfattande fältarbete i Thailand.

Ett av hennes pågående forskningsprojekt behandlar genus och buddhismens roll i återhämtningsprocessen efter 2004 års tsunamikatastrof i Thailand. Förhållandet mellan tro, religion, kriser, sociala processer och lokal praktik är placerat i centrum för hennes forskning.

Hon har bidraget till studiet av nya religiösa rörelser bland annat genom artiklar som belyser nya buddhistiska rörelser som leds av kvinnor samt med monografin Making Fields of Merit: Buddhist Female Ascetics and Gendered Orders in Thailand.

 

Allt material Copyright © FINYAR 2018

Design av Mia, Byggd av Fredrik Hilmersson